Teun kan zijn geluk niet op bij Van Keulen Mobielbouw

Teun (63) heeft jarenlang in het pluimvee gewerkt in verschillende, ook leidinggevende functies. Op zijn 55e  is hij toch weer de schoolbanken ingekropen om zijn diploma Helpende in de zorg te halen. Eenmaal werkzaam in die sector, nadat hij ruim 8 maanden had gezwoegd om het felbegeerde papiertje te bemachtigen, kwam hij door bezuinigingen bij huis te zitten en raakte hij in de bijstand. “Heel zuur op mijn leeftijd”, verzucht Teun. “Ik was niet gewend om niet te werken. Dan zit je ineens thuis. Dat was heel heftig niet alleen voor mij maar voor het hele gezin.”

Van Keulen Mobielbouw Logo

Werkervaringstraject

Met behulp van zijn werkcoach ging hij via een werkervaringstraject bij Van Keulen Mobielbouw aan de slag. Teun: “Ik heb hier eerst 2 maanden proefgedraaid. Dat beviel goed. Toen kreeg ik een contract voor een half jaar en binnen dat halfjaar kreeg ik eigenlijk al een vaste aanstelling.” Zijn werkgever Ernest Jan Van Keulen is blij met Teun: “Vroeger deed iedereen hier alles, maar nu wordt dat steeds specifieker. Alleen toen we in contact kwamen met Teun via het Twenteportaal waren we wel echt op zoek naar iemand die meerdere dingen wilde aanpakken en snel kan aanleren. Teun kan eigenlijk alles wel. Dat was boven verwachting.” Veel begeleiding had Teun niet nodig ondanks dat het soort werk compleet nieuw voor hem was. Ernest Jan: “Dat is ook de reden waarom we al vrij snel zagen dat dit een goede match is. Teun kon al snel heel zelfstandig werken.” Omdat het allemaal nieuw was voor Teun had hij natuurlijk wel uitleg nodig. “Op het moment dat Teun gevraagd wordt om timmerwerkzaamheden uit te voeren, dan is dat in samenwerking met een timmerman. Is er iets bij de wanden, dan is dan is dat in samenwerking met iemand die daar verstand van heeft. Op die manier wordt het werk verdeeld en uitleg gegeven.”

Droombaan

Teun zit helemaal op zijn plek bij Van Keulen Mobielbouw: “Het is ontzettend mooi en heel afwissend werk. Het kan zijn dat ik twee maanden aan het aftimmeren ben, daarna weer een maand bij de daken en daarna weer bij de vloeren. Ik doe in principe alles hier.” Ernest Jan: “Dat was ook de insteek. We hebben een aantal vaste afdelingen binnen het bedrijf. Bij de ene afdeling kan het soms drukker zijn dan op een andere afdeling waardoor we wat meer flexibiliteit nodig hebben.”

Bedrijfscultuur

Teun heeft een hele goede band met zijn collega’s en dat is bij Van Keulen Mobielbouw erg belangrijk. Ernest Jan: “Wij zijn een familiebedrijf met een hele hechte bedrijfscultuur. Teun past heel goed in de groep. Dat is eigenlijk de eerste voorwaarde om hier een toekomst te kunnen hebben. Los van de kwaliteiten moet er een klik zijn. Teuns leidinggevende kwam al binnen een week bij mij en zei: “die moeten we houden”. Dat had niet alleen te maken met de onderlinge klik met collega’s maar ook met zijn bereidwilligheid om dingen aan te pakken en om te leren. Ik vind het zelf heel prettig dat Teun ook leiding heeft gegeven daardoor ook wel iets meer tegenwicht kan bieden aan de traditionele gang zaken bij ons.”

Toekomst

Op de vraag wat hij nog meer zou willen bereiken heeft Teun geen antwoord: “Ondertussen ben ik al 63. Ik pak alles aan wat ik kan doen, ik probeer alles gewoon. Wat ik nog meer zou willen doen of leren, dat weet ik niet. Daar sta ik niet bij stil. Ik ben blij dat ik hier mag werken.” Ernest Jan: “We zijn net begonnen met scholen die met hun leerlingen bij ons komen kijken, soort van techniekdagen. Dit moet nog helemaal ingericht worden. Ik kan mij voorstellen dat er vanuit de werkvloer gevraagd wordt om iets te vertellen, daar zou Teun heel geschikt voor zijn.” Met een brede glimlach op zijn gezicht zegt Teun: “Ja hoor, leuk! Weer een nieuwe uitdaging.”

Deel dit succesverhaal

Aangesloten werkgevers

© Het TwentePortaal 2024 |
Ontwerp en realisatie: Catapult creëert