Het fascinerende proces van assembleren bij Ferlin

Jean Paul (53) kijkt positief terug op het afgelopen half jaar, hij kon bij Ferlin een totaal andere werkcultuur ervaren dan hij had bij zijn voorgaande werkgevers. “Hier is er nog ruimte voor verbetering, ik kan veel leren en heb het gevoel dat ik voldoende word uitgedaagd”. Na een aantal maanden thuis te hebben gezeten, trok Jean Paul zelf aan de jas van Het Twenteportaal. Hij had echt een doel nodig om weer enthousiast uit bed te komen.

Kijken naar de kwaliteiten

Bij Ferlin merkten ze tijdens het kennismakingsgesprek direct een wederzijds enthousiasme om een proefperiode te starten. Jean Paul kwam terecht bij een gemoedelijke club mensen waar er gekeken werd naar zijn kwaliteiten en daarop werden zijn taken afgestemd. Hij houdt van precies werken en dan bij voorkeur aan kwaliteitsproducten. Met dat gegeven streeft hij er dan ook naar om de betreffende producten in een hoge kwaliteit samen te voegen en dat doet hij het beste in zijn eigen tempo. In het begin is alles nog vrij nieuw en valt er veel te leren. Ook als problemen zich voordoen vindt hij het een uitdaging om deze op te lossen, inventief te zijn en ervan te leren. “Hier heb ik de passie voor het vak weer gevonden”. Gaande weg weten ook zijn collega’s hem te vinden voor het oplossen van elektronische problemen.

Een optimale match

Jean Paul leert nu steeds beter dat bijna perfect ook prima is en zijn tempo aan te passen naar gelang er gevraagd wordt. Dit maakt deze werkplek een optimale match. Ferlin weet wat ze aan Jean Paul hebben en kunnen aan de hand daarvan haalbare afspraken maken met hun klanten. Volgens Ferlin is hij echt een specialist; “Jean Paul weet wat hij doet, hij brengt meerwaarde voor ons allemaal”. Na een half jaar werkervaring kan Jean Paul wel zeggen dat hij graag bij Ferlin blijft. Hij heeft fijne collega’s om zich heen en kan prima meekomen. “Ze maken hier prachtige machines en voel me trots om hieraan mee te werken”.

Meedenken en praten over doelen

Bij binnenkomst, in het nieuwe pand in Nijverdal, is gelijk een huiselijke, informele sfeer merkbaar. Het is voor Jean Paul heel prettig dat hij hier wordt gehoord en tegelijkertijd begeleiding en duidelijkheid krijg in wat er van hem verwacht wordt. Een deel van zijn werkzaamheden is naast elektronisch ook mechanisch. Hij hoopt dat hij zich in de toekomst kan blijven ontwikkelen en gaandeweg meer mag bijleren. Hoe leuk zou het zijn als ook bij zijn volgende verjaardag iedereen even een taartje komt prikken.

Deel dit succesverhaal

Aangesloten werkgevers

© Het TwentePortaal 2024 |
Ontwerp en realisatie: Catapult creëert