Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Op het Twenteportaal kunnen werkgevers met een account toegang krijgen tot alle profielen en bij een match in contact komen met de kandidaat door rechtstreeks te schakelen met zijn of haar werkcoach. De doelgroep van het Twenteportaal zijn werkzoekenden die een steuntje in de rug nodig hebben. Ondanks dat zij zich niet altijd even goed weten te presenteren, kunnen zij wel prima presteren. Wij zijn géén uitzendbureau; wij willen sociaal ondernemen voor werkgevers makkelijker maken en bieden simpelweg inzicht in het beschikbare talent (met een afstand) in Twente. Onze doelgroep is dan ook niet geschikt voor ad-hoc klussen. We streven naar duurzame plaatsingen.

Onze 3 zekerheden

Het vinden van de juiste match is vaak lastig. Dat geldt voor zowel werkgever als werkzoekende. Wij slaan met onze kennis van het ondernemerschap én arbeidsbemiddeling de brug tussen werkgevers en werkzoekenden. Dat doen wij niet alleen maar samen met onze partners. Zo zorgen we voor duurzame plaatsingen.

Het TwentePortaal - Maatwerk Actueel bestand
Alle profielen worden regelmatig gecheckt op juistheid en actualiteit. Wanneer een kandidaat wordt geplaatst bij een bedrijf, dan wordt het profiel gelijk op inactief gezet. Zo weet je zeker dat alle kandidaten die op het Twenteportaal staan ook echt beschikbaar zijn en dat alle informatie die in het profiel wordt verstrekt betrouwbaar is.
Het TwentePortaal - Maatwerk Maatwerk
Wij bieden advies op maat en gaan graag persoonlijk met jou om tafel om al jouw wensen te inventariseren. Wij schakelen snel met onze partners en verzekeren jou van deskundig advies. We kijken daarbij ook naar de eventuele benodigdheden zoals een aanvullende cursus of bijscholing en wat wij daarin met onze partners voor jouw bedrijf kunnen regelen om dit te faciliteren.
Het TwentePortaal - Maatwerk Gratis bemiddeling
Onze dienstverlening is voor alle werkgevers volledig gratis. Wij helpen jou samen met onze partners met het vinden van de juiste match zowel online als offline. Ook kunnen we je in sommige gevallen voorzien van een financiële tegemoetkoming bij plaatsing van een kandidaat binnen jouw bedrijf. Zo maken wij sociaal ondernemen makkelijker én leuker!

Hoe werkt het voor werkgevers?

Hieronder vind je antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op via het contactformulier.

Veel gestelde vragen van werkgevers

Wanneer je je registreert als werkgever, dan krijg je na goedkeuring van jouw registratie toegang tot de profielen van alle beschikbare kandidaten. In het profiel vind je de meest belangrijke informatie over de kandidaat zoals zijn achtergrond, beschikbaarheid en competenties.

Wil je na het bekijken van het profiel graag meer weten over de kandidaat? Dan kun je rechtstreeks contact opnemen met zijn of haar werkcoach. De contactgegevens vind je onderaan in profiel van de kandidaat. Je kunt dan het referentienummer opgeven, zodat zijn of haar werkcoach meteen kan zien over wie het gaat.


Nee, je hoeft hiervoor niet te betalen. Onze dienstverlening is voor werkgevers geheel gratis!


Voor alle werkgevers in de regio Twente en daarbuiten, die gemotiveerde kandidaten zoeken om hun vacatures mee in te vullen en ook graag sociaal willen ondernemen.

Het Twenteportaal is een toegankelijke regionale arbeidspool vol talenten waarin alle facetten, met ambitie in de hoofdrol, door middel van persoonlijke profielen belicht worden. Ons platform biedt kwalitatief goede en up-to-date informatie. De kandidaten vallen allemaal onder de verschillende doelgroepen van de Participatiewet en de meesten maken gebruik van een voorziening. Hun werkcoach houdt de regie over het profiel.


Nee, dit is helaas wegens de privacy van onze kandidaten niet mogelijk. Wanneer je je registreert als werkgever dan ga je automatisch akkoord met onze voorwaarden voor registratie. Daaronder valt ook dat wij of medewerkers van Werkplein Twente persoonlijk contact met je mogen opnemen. Dit doen wij omdat onze kandidaten zich alleen willen presenteren aan potentiële werkgevers.


Het Twenteportaal heeft verschillende samenwerkingspartners die samen hetzelfde maatschappelijke doel nastreven. Meer informatie over onze partners en hoe deze samenwerking eruit ziet vind je op onze partnerpagina. Werkplein Twente is een klant van het Twenteportaal. Dat betekent dat er afspraken zijn gemaakt tussen Werkplein Twente en het Twenteportaal om hun gemotiveerde werkzoekenden via deze website inzichtelijk te maken voor Twentse werkgevers. Ook zorgen de werkcoaches van Werkplein Twente voor de begeleiding van de kandidaten, dat doet het team Twenteportaal niet. Het Twenteportaal verzorgt het netwerk om het instrument heen en is verantwoordelijk voor een goede werkging van het instrument. De adviseurs van Werkplein Twente bieden werkgevers desgevraagd ondersteuning en advies.


Ja, zeker. Neem contact op met jouw adviseur van Werkplein Twente. Heb je nog geen vast contactpersoon? Vul dan het contactformulier op de website van Werkplein Twente in.

Wij proberen zoveel mogelijk kandidaten zichtbaar te maken via het Twenteportaal maar de doorlooptijd kan soms iets langer zijn doordat een werkcoach een nieuwe kandidaat eerst moet leren kennen via een intakegesprek en vervolgens moet zorgen voor een kwalitatief goed profiel. Ook bevinden we ons nog in de pilotfase en staan nog niet alle kandidaten van Werkplein Twente op het Twenteportaal.


Bekijk kandidaten

Hoe werkt het voor kandidaten?

Het Twenteportaal is bedoeld om eenvoudig inzicht te geven in wie graag wil werken en wat zij kunnen. Talent staat bij ons centraal. We kunnen ons voorstellen dat jij als werkzoekende op ons portaal terechtkomt en dat dit vragen oproept. Hieronder vind je daarom de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op via het contactformulier.

Veel gestelde vragen van kandidaten

Het Twenteportaal is bedoeld om werkgevers op een eenvoudige manier kennis te laten maken met gemotiveerde Twentse werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. De kandidaten op het Twenteportaal vallen allemaal onder de verschillende doelgroepen van de Participatiewet. Wij willen met dit platform sociaal ondernemen voor werkgevers makkelijker én leuker maken.


Nee, helaas is dit niet mogelijk. Voor het aanmaken van een profiel moet je bij één van onze partners een contactpersoon (werkcoach) hebben. De kandidaten die op onze website een profiel hebben, vallen allemaal onder de verschillende doelgroepen van de Participatiewet en de meesten maken gebruik van een voorziening. Werkplein Twente is aangehaakt als partner en zij bepalen dan ook wie zij in beeld brengen via deze website.

Ben je werkzoekend en wil je meer informatie over jouw mogelijkheden? Neem dan contact op met Werkplein Twente via het contactformulier op de contactpagina. Ga naar: www.werkpleintwente.nl


Registreren is alleen mogelijk als je een werkgever bent.


Aangesloten werkgevers

© Het TwentePortaal 2024 |
Ontwerp en realisatie: Catapult creëert